Testvérvárosi írók Aradon: Kötőszavak 3

Testvérvárosi írók Aradon: Kötőszavak 3

Az Aradi Napot is kiadó Qult-Ar Egyesület szervezésében május 25-én este a Tulipánban került sor a Kötőszavak 3, kétnyelvű irodalmi antológia bemutatására. A Kötőszavak (Cuvinte de legătură) egyedülálló, határon átnyúló, testvérvárosok közötti irodalmi kezdeményezés.
Ez alkalomból két napig Arad vendége volt a pécsi Jelenkortól Ágoston Zoltán főszerkesztő, Kiss Tibor Noé felelős szerkesztő, Mohácsi Balázs szerkesztő, Méhes Károly író, a gyulai “vonalról” pedig Haász János, Kiss László, Kiss Ottó, Oláh Szabolcs. Az antológia aradi szerzői: Vasile Dan, a Romániai Írók Szövetsége aradi fiókjának elnöke, Romulus Bucur, Ion Corlan, Lucia Cuciureanu, Ioan Dehelean, Gál Zoltán Csaba, Petru M. Haş, Juhász Béla, Andrei Mocuţa, Felix Nicolau, Gheorghe Schwartz, Horia Ungureanu.
A magyarországi vendégek pénteken délelőtt a megyei könyvtárban régi könyveket, kéziratokat láthattak, majd következett az Ereklye Múzeum, végül látogatás a Városházán, ahol Bognár Levente alpolgármester fogadta hivatalában az írókat, beszélt a város múltjáról, jelenéről.
Az esti könyvbemutatón az aradi és testvérvárosi írók a Tulipánban Schmak Andrásnak és feleségének, Jutkának köszönhetően remek hangulatban ismerkedhettek egymással, beszélgettek. Igaz, sokan már régi ismerősként üdvözölték egymást.
A kötetet bemutatják majd Pécsett és Gyulán is.
A fordító Pálfi Kinga ezúttal is remek munkát végzett, a bemutatón részt vevő írók egyhangúan elismerték munkáját.
A Kötőszavak 3 megjelenését, a programot támogatta Arad Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a Városi Kulturális Központon (CMCA) keresztül.

Bognár Levente irodájában

Takács Máté Mónika Csiky Gergely kéziratot mutat

A Városháza dísztermében

Fotók: Aradi Nap, Florin Tomuţa

Categories: Környékünk, Slider