Retim-stílus: ha nincs autója, hátára kaphatja a szemetes kukákat

Retim-stílus: ha nincs autója, hátára kaphatja a szemetes kukákat

A polgármesteri hivatal ma közleményben tudatta, hogy a megyeszékhelyen a hulladékszállítást elnyerő – Polaris-utód – Retim Rt. Temesvár április 10-től két telephelyen osztja a kukákat azoknak, akik már megkötötték velük a szerződést: az érintettek kapnak egy 120 litereset a háztartási hulladék számára, egy 240 litereset a műanyagnak, fémnek.
Az egyik telephely a Pădurii 28.sz. alatt, a másik a 6 Vânători 51.sz. alatt (Cerealcom udvara) található, itt várják a magánházban lakókat. Aki tömbházban lakik, oda kiviszik a konténereket.
Szintén az említett telephelyeken megköthőek a szerződések, és akkor azonnal adják is a két kukát.
Magyarán, akinek nincs saját személygépkocsija, az cipelheti Újaradig, Mikelakáig, az Alfa-negyedig a hátán a két kukát. Vagy taxit hív, nem két lejért. De aki rendelkezik is személygépkocsival, ugyan miért köteles saját benzinjén megoldani a szolgáltatást?
Az új hulladékszállító módszere, stílusosan szemétség, elsősorban az idősekkel szemben. És ha valaki fiatal, akkor is miért köteles kibumlizni a város szélére, hogy megkösse a szerződést? Miért nem küldenek házról házra alkalmazottakat, akik elvégzik ezt?
Úgy tűnik, a Retim nulla befektetéssel próbálja átvenni a feladatot a Polaris-tól Aradon.
Mi lenne az európai normalitás? Hogy aki leszerződött a bekopogó Retim-alkalmazottnál, annak házhoz szállítják a kukákat.

(irházi)

Fotó: retim.ro

Categories: Aktuális, Slider