Gasztro-kirándulás Pécskára

Gasztro-kirándulás Pécskára

Az újdonságokra mindig nyitott Pécska lesz az Arad megyében kialakulóban lévő Gasztro-útvonalak első állomása. Erről ma délben a megyei tanács székhelyén beszélt Antal Péter polgármester, és a két házigazda: Iustin Cionca megyei elnök, Sergiu Bîlcea alelnök. A nyitó rendezvényre május 5-én a Pécskai Bivalyfarmon kerül sor, ahol az érdeklődőket bivalypörkölttel és a hagyományos pécskai kenyérrel, tornyai rétessel várják.
A lényeg: a május 5-i pécskai gasztro-kirándulás ára 50 lej/fő, ami magába foglalja a szállítást Aradról és vissza, az ebédet, valamint a város néhány nevezetességének meglátogatását. De a vendégeket elviszik egy pékségbe is, hogy lássák, miként készül a hagyományos pécskai kenyér. Feliratkozás a 0728-116-412-es telefonszámon hétköznap 9.30-16.30 között, vagy a sageataverde.ro honlapon.
“Nyolc évvel ezelőtt adtuk át a Pécskai Bivalyfarmot, azóta az állatállomány tízről negyvenre bővült. Évente nagyon sokan látogatják a farmot, most pedig gasztro-kirándulással bővítjük a kínálatot. Reméljük, minél többen eljönnek hozzánk” – nyilatkozta az Aradi Napnak Antal Péter polgármester.
“A lényeg, hogy az aradiak felfedezzék, vagy újra felfedezzék a megye értékeit, ezért vágtunk bele a borpincék látogatási programját követően a gasztronómiába” – magyarázta Iustin Cionca megyei elnök. Az idei, több települést magába foglaló bemutatkozó körút utolsó állomása télen, Soborsin lesz, ahol a turisták a hagyományos disznóvágással ismerkedhetnek.

Mini-kiállítás a megyei tanácsnál

Categories: Aktuális, Slider