Faragó: kötelező lesz az óvoda

Faragó: kötelező lesz az óvoda

“A képviselőház megszavazta az RMDSZ-PSD törvényjavaslatát, miszerint az óvodai közép- és nagycsoport kötelező legyen minden gyermek számára. Sajnos, elsősorban a vidéki településeken nagyon sok gyermek marad ki az óvodából, mert a szülők egyszerűen csak rálegyintenek. Viszont fontos, hogy a gyerekek már kiskortól megszokják a közösséget, mert annál könnyebben illeszkednek majd be az iskolába” – nyilatkozta az Aradi Napnak Faragó Péter aradi RMDSZ-es képviselő, hozzátéve, a döntő ház a szenátus lesz, de várhatóan ők is rábólintanak a kezdeményezésre.
Jelenleg a gyermekeket három éves kortól irathatják óvodába a szülők, a kiscsoportba, majd következik a közép- és nagycsoport, de egyik sem kötelező. Miközben a megyékben a pedagógusok igyekeznek minél több gyereket bevonni az óvodai oktatásba.
Amennyiben törvényerőre emelkedik a javaslat, 2023-tól kezdődően a jelenlegi 13-ról – előkészítő osztály, plusz 12 – 15 évre emelkedik a kötelező oktatás. Mindez lépcsőzetesen, először, 2020-tól a nagycsoportot tennék ötelezővé, majd három évvel később az óvodai középcsoportot is.

Fotó: illusztráció

Categories: Aktuális, Slider