Költöztetnék az onkológiát

Költöztetnék az onkológiát

Az Arad Megyei Tanács a V. Babeș utcai, jelenleg üresen álló épületbe költözteti az onkológiát, miután az eredeti tervek szerint itt a szülészetnek kellene működnie. Csakhogy a törvény szerint egy szülészet feltétele, többek között, hogy a beépített terület ne haladja meg a telek 20 százalékát, ami ebben az esetben megvalósíthatatlan.
Amint arról 2015 márciusában beszámoltunk, a megyei tanács hirtelenjében lemondott arról, hogy a V. Babeş utcai ingatlanba, ahol egykoron az útlevél- és személyi igazolvány-osztály működött költöztesse a szülészetet. Azt Arad megyében mindenki tudja, hogy az aradi szülészet jelenlegi épülete teljesen alkalmatlan a feladat ellátására, ráadásul a jelenlegi épületet (jogosan) visszakapta a zsidó hitközség, a megyei tanácsnak onnan, előbb-utóbb költöztetnie kell a szülészetet. Már 2013-ben arról volt szó, hogy a szülészet a V. Babeş utcába kerül, az épület átalakítására vonatkozó tanulmányt a megyei tanács meg is szavazta. Viszont a polgármesteri hivatal belecsapott a lecsóba, s a főépítész 2014-ben közölte a megyei tanáccsal, hogy a szülészet esetében, mint egészségügyi intézménynél a beépített terület nem lehet nagyobb a telek 20 százalékánál.
Így aztán az onkológia költözhet az épületbe, a tervek szerint leghamarabb három év múlva. Az 50 ágyas részleg kialakítása kb. 12,94 millió lejbe kerül. A megyei tanács az összeg nagyobbik részét az országos PNDL-helyi fejlesztési program keretében pályázná meg, és csak a 492 ezer lejes önrészt vállalnák.

Categories: Aktuális, Slider