Kokárda, huszárkalap és cukormáz

Kokárda, huszárkalap és cukormáz

Kokárda, mézeskalács, cukormáz, huszárkalap, jó hangulat és sok mosolygós arc. Erről szólt a március 13-i kokárdakészítés és gyermekfoglalkozás, amit az RMDSZ Arad Megyei Szervezete rendezett a székelyudvarhelyi Artera Alapítvány közreműködésével.
Az eseményen több mint 50 érdeklődő boldogan kipróbálta a nekik előkészített kézműves tevékenységeket. Mindenki megtalálta a neki kedves foglalkozást. Voltak, akik tucatnyi kokárdát készítettek és voltak, akik gyermekeikkel együtt különféle korhű kalapokat alkottak. A gyerekek kedvenc foglalkozása természetesen a mézeskalács díszítés volt, ahol lovacska és kokárda alakú formákat tudtak kifesteni piros, fehér, zöld színű finom cukormázzal.
A rendezvényt minden korosztály nagyon élvezte, hisz megtalálta a számára megfelelő tevékenységet és mindeközben együtt, jó hangulatban töltötték az időt, lélekben is ráhangolódva a küszöbön álló nemzeti ünnepünkre, Március 15-re. A rendezvény megszervezésével éppen ez volt az RMDSZ elsődleges célja. Hisz fontos az, hogy együtt készüljünk arra az ünnepre, amit a világ minden magyarja a magáénak érez. Fontos, hogy ápoljuk, ébren tartsuk magunkban a nemzeti tudatot és legalább annyira fontos, hogy azt továbbadjuk gyermekeinknek is.

(RMDSZ-sajtóközlemény)

Categories: Életstílus, Slider