A forradalmárok nemet mondtak, a minisztérium ultimátumot küldött

A forradalmárok nemet mondtak, a minisztérium ultimátumot küldött

A prefektúra mai közleménye szerint tegnap, március 1-jén az intézményben egy asztalhoz ült Gheorghe Falcă polgármester, Iustin Cionca megyei elnök, Gheorghe Seculici, az aradi kereskedelmi kamara elnöke, Duka Attila, az 1989 Decemberi Forradalom Alapítvány képviseletében, és nem utolsó sorban a házigazda, Florentina Horgea prefektus, hogy megtárgyalják a román egyesülési emlékmű helyét.
A lényeg: az aradi forradalmárok “felfoghatatlannak” tartják az 1989-es forradalmárok emlékművének eltávolítását a Városháza előtti térről, és határozot nemet mondanak arra, hogy itt állítsák fel a Nagy Egyesülés Emlékművét. De támogatják a megyei tanács melletti helyszínt.
Mivel az idő sürgeti az aradi közigazgatást, vélhetően a megyei tanács mellé kerül Florin Codre alkotása. De csak akkor, ha a város gyorsan lép, és megoldja az összes engedélyeztetést, terveket, kivitelezési pályáztatást stb. A művelődési minisztérium ugyanis átiratban 60 napot szabott meg erre, s amennyiben a város kifut a határidőből, akkor várhatóan más településen állítják fel Codre oszlopát.

Fotó: a forradalmárok emlékoszlopa a Városháza előtt

Categories: Aktuális, Slider