Áll a háború a lakóközösségek és a Retim között

Áll a háború a lakóközösségek és a Retim között

Ma a megyei tanács dísztermében a lakótársulások szövetségének (ULALA) tagjai, lakótársulási elnökök ismét össztüzet nyitottak a hulladékszolgáltatást várhatóan májustól átvevő Retim Ecologic Service Rt. ellen. A közbeszerzési pályázaton nyertes temesvári cég, a lakótársulások szerint máris visszaél hatalmával, és olyan kitételek szerepelnek a szerződés-tervezetben, amelyek elfogadhatatlanok. Például, a lakótársulások kötelesek közvetíteni a szolgáltató és a lakástulajdonosok között az egyéni szerződések megkötése érdekében. Másik kifogásolt pont, hogy a lakótársulások felelnek a kihelyezett szeméttárolók épségéért, azért, hogy a hulladék szelektívan kerüljön a zsákokba.
A Sergiu Bîlcea megyei alelnök által levezényelt találkozón a Retim megígérte, hogy február 20-ig módosítják a szerződés-tervezetet. Jelen volt, természetesen Adrian Ţolea, az egységes megyei hulladékgazdálkodási egyesület vezetője is.
Amint arról beszámoltunk, az egységes rendszer először a megyeszékhelyen, és több környékbeli településen lép májustól életbe, ott, ahol a Retim megnyerte a közbeszerzést.

Categories: Aktuális, Slider