Télűzés Pécskán

Télűzés Pécskán

Szombaton délután került sor a pécskai Búzavirág Néptáncegyüttes idei első előadására, „Ég a kisze, lánggal ég” címmel, amelynek keretében farsangi, télűző szokásokat elevenítettek fel sok-sok énekkel, tánccal színesítve.
A jelenlévőket Engi Márta, a Búzavirág Egyesület elnöke és a néptáncegyüttes művészeti vezetője köszöntötte, majd mind a négy csoport fellépett a művelődési ház színpadán.
A legkisebbek – a Bojtocska tagjai – gyermekjátékokat mutattak be, de szintén gyermekjátékokra alapult a Kisboglárka csoport két tánca is. A koreográfiákat Pap Enikő állította össze, betanításukban Sisa Csenge és Bleicziffer Karina segített.
A Nagyboglárka csoport két tánckoreográfiát is együtt mutatott be a Búzavirág csoporttal, sikeresen helyt állva.
Az előadás hagyományos kiszebáb öltöztetéssel indult, később pedig vicces jeleneteknek lehettek tanúi a közönség tagjai a legnagyobbak előadásában, amelyekben vőlegény, lánynak öltözött legény és pap is szerepelt.
A pörgős cigánytánc sem maradt ki, a műsor végén pedig a táncosok cetliket tettek a kisze kötőjébe mindazzal a rosszal amitől ebben az évben szabadulni akarnak.
A farsangi előadás sikeréhez hozzájárult az élő zenei kíséret, amelyet a Talléros zenekar biztosított.

Sinka Pál

Fotók: Szép Zita

Categories: Életstílus, Slider