Pécskai Disznótor: először hagyta ki magát a helyi RMDSZ [VIDEÓ]

Pécskai Disznótor: először hagyta ki magát a helyi RMDSZ [VIDEÓ]

A Pécskai Polgármesteri Hivatal legalább két tucatnyi alkalmazottja tett meg mindent, hogy a nyolcadik alkalommal megszervezett Pécskai Disznótoron elkényeztessék a látogatókat. Sikerült is, hisz a helyiek, vendégek remekül érezték magukat. Ráadásul az idei rendezvényt kolbásztöltő rapidversennyel turbózta fel a program megújítására, a zsűrizés levezénylésére felkért Tóth Piroska és Suttyák András (ProPirKult Tornya).
Meg is lepődött a bejelentkezett tíz csapat, hisz nem mindenki vállalta be, hogy kronométerezve maguk szabta húsmennyiségből időre legyártsanak öt méter kolbászt. Volt, akinek sok kolbászhúsa maradt, volt, aki a bél hosszát nézte el.
A fő kérdés azonban, hogy a pécskai magyarság, idén először a sorozatban, miért nem állított ki csapatot? Ennek okairól a helyi RMDSZ-szervezet, a városi RMDSZ-es tanácsosok, magyar civil szervezetek magukkal kell elszámoljanak. Hogy aztán tükörbe nézhessenek.
Visszatérve a disznótorra, a zsűri döntése nyomán – Suttyák András precízen lecentizte – a rapidtöltés győztese a Ghiţă Măcelaru csapat, másodikok a békésiek, harmadik helyezett a Gladiş Family és a Battonyai Tűzoltók.
Az egész napi teljesítményt szigorú szemekkel figyelő zsűri döntése alapján délben a következő díjakat adta át Antal Péter polgármester:
– Battonyának a kiváló “forgó” pálinkáért;
– Békésnek a disznóölésért és mosásért;
– Ghiţă Măcelaru: legjobb marketing;
– Domaszék: legösszetartóbb, legvidámabb csapat (beleértve a citerásokat);
– Csanádpalota: a legtisztább helyért, összetartásért;
– PNL: a leggyorsabb csapat;
– Gladiş Family: legszebb főzőhely;
– helyi rendőrség: a legkimértebb csapat;
– Kürtösi Polgármesteri Hivatal: a különleges paprikás hurkáért;
– PSD: asztal, leghagyományosabb disznóbontás, főzőhely.
De a lényeg, hogy a polgármesteri hivatal ismét remek hangulatú – este a Fórum teremben bulival záruló –, tökéletesen megszervezett rendezvénnyel kedveskedett a pécskaiaknak, a vendégeknek.
Abban mindenki egyetértett: jövőre, ugyanitt.
Antal Péter polgármester nyilatkozata az Aradi Napnak, ezt követően lapunk körbenézett:

Categories: Aktuális, Slider