Nagy Gizella: Pitypang gyerekeknek, felnőtteknek [VIDEÓ]

Nagy Gizella: Pitypang gyerekeknek, felnőtteknek [VIDEÓ]

Vajon Nagy Gizella miért várt ennyi évtizedet, hogy elkezdjen gyermekverseket írni? Hamarabb is belevághatott volna, s akkor most már a sokadikat tenné le az asztalra. Mert kiváló pedagógus, aki érti a gyermekek nyelvét, tudja, mire kapják fel a fejüket, ráadásul a versekből remek humor bugyog fel. Érdekes aspektus, hisz aki ismeri személyesen a szerzőt tudja, a hétköznapokon nem mindig bújik elő belőle a humor.
Szóval, kár, a Pitypang első gyermekvers-köteteként rég meg kellett volna szülessen, de hát sosem késő. Vélhetően a szerző most érzett önmagában annyi erőt, hogy “kiverekedje” magának a kötetet a Szabadság-szobor Egyesületnél, s ahogy a mai bemutatón elmondta, azért Király András elnök sem ugrott azonnal.
A lényeg azonban természetesen a végeredmény: a nyomdai tördelés és kivitelezés és nem utolsó sorban Ódry Mária csodálatos illusztrációi csak emelik Nagy Gizella lélekkel megtöltött gyermekverseit.
A Pitypangot ma délután a Csiky Gergely Főgimnáziumban mutatták be 25 csikys kisdiák közreműködésével, a házigazda Király András, az egyesület elnöke volt.
A bevezetőt író Szabó J. László ny. magyartanár pedig, mint elhangzott, hatékonyan fésülte-javította a verseket.
A Pitypang javasolt gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.

(irházi)

Rövid felvétel a bemutatóról:

Categories: Aktuális, Slider