Gyorstüzelő tanácsülés a gyulaiak érkezése előtt

Gyorstüzelő tanácsülés a gyulaiak érkezése előtt

Holnap, csütörtökön reggel 9.45 tájékán kell érkezzenek a magyarországi vendégek, hogy 10.00-kor elkezdődhessék a hagyományos, Arad-Gyula Kézfogások idei programsorozata, ám előtte a hivatal még gyorsan, 9.00-től betolt egy tanácsülést.
Ennek oka, hogy a PSD-kormány végre megszánta Aradot, és öt millió lejjel támogatják a távfűtés okozta lyukat.
Az összeget sebtében “be kell forgatni”, hisz a primér hőt előállító CET hő- és elektromos erőmű szó szerint egyik napról a másikra él, vásárol földgázt. A kapott összeg, plusz amennyit a város a napokban mellé tett, talán elegendő lesz, hogy Aradon az ünnepek alatt zavartalanul működjék a hőszolgáltatás. Az összeget először az adós CET H szolgáltató folyószámlájára utalja a város, innen tolják tovább a “kinti” CET-nek.
A gyulaiakat a díszterembe várják, ezért a 9.00-re összetrombitált rendkívüli tanácsülést a Városháza kisebbik, inkább sajtótéjékoztatókra, egyéb megbeszélésekre alkalmas kistermében tartják.
Rém izgalmas lesz, ha politikai csatározások eredményeként nem zavarják le 45 perc alatt a tanácsülést, és a gyulai küldöttség a díszteremben kénytelen drukkolni.

Fotó: a szolgáltató CET H

Categories: Aktuális, Slider