Fúvószenekarok Ünnepe: kivágták a rezet

Fúvószenekarok Ünnepe: kivágták a rezet

A Gyulai Ifjúsági Fúvószenekart kétszer is visszatapsolta a közönség az Aradi Napot is kiadó Qult-Ar Egyesület által szombaton szervezett Fúvószenekarok Ünnepén a Megbékélési Parkban. Az Aradon úttörő kezdeményezés 16.00 órakor a résztvevő zenekarok felvonulásával vette kezdetét a Városháza-Nagyszínház-Forray utca-Megbékélési Park útvonalon. A járókelők tucatjai fényképezték, filmezték a muzsikusokat: az Aradi Vegyes Zenekart, a Pécsi Fekete Gyémánt Fesztivál Fúvószenekart, a Gyulai Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekart, valamint a Csigérgyarmati (Iermata) Fúvósokat.
Sokan végigkísérték a zenekarokat, hogy aztán részt vehessenek a Megbékélési Parkban szervezett koncerten. A muzsikusok érkezéséig a Szentannai Lambert Steiner Fúvószenekar hangolt a helyszínen.
A rendezvény házigazdája Angela Petrean Varjasi színművész volt, a programot Bognár Levente alpolgármester nyitotta meg, kiemelve, mennyire fontos a testvérvárosok – Pécs, Gyula – jelenléte is, de fontosnak tartotta Arad kulturális programjainak színesítését a fúvószenével.
Szerencsére az időjárás partner volt, végül teltház volt a téren, a közönség remekül szórakozott a színvonalas programon, a záróakkordokat felállva tapsolták.

Fotók: Aradi Nap, Florin Tomuţa

Categories: Életstílus, Slider