Arad megint “importálja” az utcaseprűt: most Nagyváradról

Arad megint “importálja” az utcaseprűt: most Nagyváradról

A városi tanács mai határozata értelmében, a jövőben az utcaseprést, az utcai szemetes kukák ürítését, a hóeltakarítást a nagyváradi RER Ecologic Service fogja végezni. Amint arról beszámoltunk, az eddigi utcaseprő, a konstancai Polaris Holding, nem folytatja a szolgáltatást, és a polgármesteri hivatal minden törvényes lehetőséget kihasznált, hogy megkerülje a közbeszerzési pályázat kiírását. És a kiszemelt céggel folytathasson direkt tárgyalást. Hivatkozva a helyzet “sürgősségére”. Az éves torta értéke kb. 10 millió lej.
A rossznyelvek szerint a RER Ecologic a PNL szívéhez közel áll, hisz a liberális fellegváraknak számító Kolozsváron, vagy Nagyváradon is ők takarítják az utcákat, seprik a havat. Igaz, ennek ellentmond, hogy a szocdemes Kisjenőben is szolgáltatnak, de az aradi város kicsiny falat az említettekhez viszonyítva.
A német tulajdonban lévő nagyváradi cég – a RER több városban is rendelkezik vállalatokkal – szemtgyűjtést, szelektív hulladékgyűjtést is végez, nem zárható ki, hogy ezen a téren is átveszi majd a Polaris helyét.
A városi tanács korábban az aradi községgazdálkodási vállalatot (GCA) alkalmatlannak minősítette a feladatra. Más kérdés, hogy amennyiben az elmúlt évtizedekben a város feltőkésíti, felszereli a GCA-t, akkor nem kell újra más megyéből “importálni” utcaseprűt. Mert az utcaseprőket, nyilván, a RER Ecologic is Aradon toborozza.

(ij)

Fotó: Rendeződik a probléma – archív felvétel

Categories: Aktuális, Slider