Forróság, hideg sör, végszerelékek: az M-KIDSZ beetetett

Forróság, hideg sör, végszerelékek: az M-KIDSZ beetetett

A Pécskai Magyar Ifjúsági Szervezet (M-KIDSZ) idei első horgászversenye május 28-án, Temes megyében került megrendezésre a cornești 1-es tavon. A horgászversenyre egész Arad megyéből neveztek úgy ifjú tehetségek, mint tapasztalt rókák.
A 30 versenyző reggel 7-kor már tűkön ülve várta a sorsolást, hogy ki hol foglalhatja el a helyét a tóparton. A helyek elfoglalása után a bíró sípszóval jelezte a verseny kezdetét, és elindultak a végszerelékek a víz felé, egymást követték a becsapódások, ki édes, ki büdös vagy egyéb etetőanyaggal próbálkozott, mindenki más-más taktikát követett. A nap sütött, a sör hideg volt, de a halak kapókedve valamiért nem volt az igazi. Reggel, a szektor első felében ettek a halak, Balta-Taics Péternek meg is sikerült fognia a verseny legnagyobb halát, egy 4,7 kg-os amúrt. Emellett több szép pontyot segítettek ki a sporttársak a parta.
Elérkezett az ebédidő, ismét hangos sípszó és a 30 éhes horgász elindult a forró babgulyásért, de valahogy mindenki csak kapkodott, remélve, hogy a rövid ebédszünetet követően felküzdheti magát a dobogóra. Délutánra a második szektor gazdagabb volt a halakból, pontosabban a 29-es hely amit jómagam foglaltam el. 9,9 kg összsúllyal sikerült felállnom a dobogó legfelső fokára. A dobogót végül a 3 legjobban teljesítő versenyző foglalhatta el: Mester Roland (I. hely), Balta-Taics Péter (II. hely) és Halasi Attila (III. hely).
A horgászkupa nagyon jó hangulatban telt, a 30 horgász remekül szórakozott, és senki nem távozott üres kézzel. Rengeteg nyeremény lett kiosztva az első három helyezettnek, és természetesen részvételi oklevéllel gazdagodott minden kedves pecás.
A szervezők várják jelentkezésüket a versenyezni vágyó horgászoknak a következő versenyre, ami egy 24 órás nyári peca lesz. Információkért a like gombra tessenek kattintani az MKIDSZ Pécska Facebook-oldalán, illetve érdeklődni lehet privát üzenetben ifj. Nagy Istvánnál vagy Mester Rolandnál. Addig is görbüljön mindenkinek!

Mester Roland

Categories: Életstílus, Slider