Gyulai Pálinkafesztivál: Arad kivágta a rezet

Gyulai Pálinkafesztivál: Arad kivágta a rezet

Már a fesztivál első két napján kiemelkedően helytállt a Gyulai Pálinkafesztivál idei díszvendége, Arad. Pénteken a pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület a Búzavirág Néptáncegyüttessel közösen állt színpadra színvonalas, remek műsorral, szombaton pedig a Kisiratosi Rónasági Citerazenekar közel egy órás műsorral kápráztatta el a közönséget.
A pénteki, hivatalos megnyitón jelen volt Bognár Levente alpolgármester is, aki aztán mindent megtett, hogy Arad sátra méltán képviselje a megyét.
Ez azonban nem valósulhatott meg a tornyai ProPirKult Egyesület nélkül: Tóth Piroska és Suttyák András a régi magyar kocsmák hangulatát felidéző, rendkívül eredeti kiállítással lepte meg a látogatókat. Ráadásul minden nap jelen voltak, hogy a látogatóknak kínált zsíros kenyérrel, pálinkával – saját, pécskai, kisiratosi, Khell Levente méltán híres kézműves nedűje – öregbítsék Arad megye magyarságának vendégszeretét.
A gyulai szervezők aradi partnere az Aradi Napot (is) kiadó Qult-Ar Egyesület volt.
Köszönet a támogatásért Arad Megyei Jogú Város Kulturális Központjának, Zágoni Szabó András pécskai tanácsosnak, és nem utolsó sorban a pécskai, kisiratosi fellépőknek. Nélkülük Arad megye nem állt volna helyt.

Rónasági Citerazenekar

Khell Levente, Tóth Piroska, Suttyák András

Hagyományőrzők, Búzavirág

Hagyományőrzők, Búzavirág

Categories: Aktuális, Slider