Ex-após kihúzná a Nagy Egyesülés Emlékművét polgi alól

Ex-após kihúzná a Nagy Egyesülés Emlékművét polgi alól

Ahhoz semmi kétség, hogy az ágyékbirkózással teletűzdelt Arad megyei PNL-elnökválasztás utózengéjének számlájára írható, hogy a csütörtök esti elnökválasztást egyedüli indulóként megnyerő Gheorghe Falcă polgármester ex-apósa ma a Nagy Egyesülés Emlékművének felállítási helyével cukkolta a Városháza első emberét. Mert családi és politikai útvesztőik már rég kettéváltak.
Gheorghe Seculici építész, a kereskedelmi és iparkamara elnöke, Arad polgármesterének első apósa azt javasolja most, hogy az emlékművet valahol a megyei tanács épülete és a Szakszervezetek Művelődési Háza közötti részen állítsák fel.
A dolog pikantériája, hogy mai napig nem tudni, hogy a művelődési minisztérium által kiírt pályázatot “elnyerő” Florin Codre, kínai segédlettel valóban megfaragta-e a művet, s ha igen, hol található. Mert sem a polgármester, sem Seculici nem látta még. Az eredeti elképzelés szerint az emlékművet a Ligeti tó közepére kellett volna biggyeszteni (erről született tanácsi határozat), de a város újabban attól sem zárkózott el, hogy az egykori Vörös Trikó gyár telkén álljon. Persze, csak amennyiben a helyszín-módosítás költségeit a szaktárca fizeti.
Seculici javaslata a legújabb helyszínre elfogadhatónak tűnik, messze előnyösebb a tó közepénél.

(irházi)

Fotó: a látványterv

Categories: Aktuális, Slider