Lepacsizták: megveszi székházát az aradi RMDSZ

Lepacsizták: megveszi székházát az aradi RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség nevében Faragó Péter parlamenti képviselő, az Arad megyei szervezet elnöke csütörtök kora délután aláírta a városháza illetékeseivel az RMDSZ-székház megvásárlásáról szóló adásvételi szerződést. Az Episcopiei (Batthyány) utca 32. szám alatti ingatlan tulajdonosa jogilag az országos RMDSZ lesz, ugyanis az fizeti ki a vételárat, de a székház gyakorlatilag az aradi magyarság közösségi java marad.
A megyei szervezet több mint tíz éve bérli a várostól – nem csekély áron – a székházat, és most jött el az ideje annak, hogy gazdája legyen a tágas belső udvarral rendelkező, több irodahelyiségből álló épületegyüttesnek. „Mindig a városi tanácsban való jelenlétünkön múlott, vagy a polgármesterrel folytatott tárgyalásoktól függött, hogy meghosszabbítják-e a bérleti szerződést. Most ez a bizonytalanság megszűnik. Hosszú távra tervezhetünk végre, az épület felújítására is nyugodt szívvel költhetünk most már, és az aradi magyarság végleg közösségi házként tekinthet a székházra” – értékelte Faragó Péter, aki szerint ez a lépés az RMDSZ társult szervezetinek is biztonságot ad, amelyek szintén ide vannak bejegyezve.
A városi tanács tavaly decemberi döntése értelmében a székház – hivatalos felértékelés után megállapított – vételára 405 ezer eurónak megfelelő lej, aminek az egyharmadát a szerződés aláírása után, a fennmaradó összeget pedig három év alatt, havi részletekben kell kifizetnie az RMDSZ-nek.

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye

Categories: Aktuális, Slider