A Diszkrimináció Ellenes Tanács megbüntette polgit

A Diszkrimináció Ellenes Tanács megbüntette polgit

Hogy mennyire, arról sem az érintett nem beszélt, de a hivatal honlapján sem szerepel. A lényeg, hogy Gheorghe Falcă polgármester bejelentette, ma tudta meg, hogy a Diszkrimináció Ellenes Tanács megbüntette, amiért a buszok és villamosok nem tartják be a fogyatékkal élők jogait, adta hírül az agerpres.ro. Még részarányosan sem. A polgármester felháborodott az intézkedésen, s azzal védekezik, hogy Aradon már vannak korszerű villamosok.
Más kérdés, hogy a naponta a depóból kifutó több tucat jármű közül a korszerű villamosok száma mindössze öt. Ezeken az Imperio villamosokon egyébként létezik a gyerekkocsival közlekedők felszállását is elősegítő gomb (= plusz lépcső leeresztésére), de ez sosem működött. Tavaly több ócska villamosra is szereltek hangszórókat, hogy a vakoknak, gyengén látóknak a megállókba érkezéskor bemondja a járat számát. Mára mindegyik elnémult.
De még az is megoldatlan, hogy minden járművön a szám mellett legalább a két végállomás szerepeljen, hisz az idegenek a megállókban sem tudják meg, melyik busz, villamos hova közlekedik.

Categories: Aktuális, Slider