Rajtol a Billa szupermarketek átfestése: Aradon is

Rajtol a Billa szupermarketek átfestése: Aradon is

Annak idején az Aradi Nap is beszámolt, hogy a még a „hőskorban”, úttörőként ide telepedett osztrák Billa szupermarket-lánc kivonul Romániából. Mint emlékezetes, Aradon az első üzletüket Mikelaka III-as övezetében nyitották, jelenleg ezen kívül további három boltot üzemeltetnek: Újarad, Ziridava, Atrium.
A Billát (is) birtokló Rewe Cégcsoport közel 100 millió euróért adta el 2015-ben 80 romániai szupermarketjét a francia Carrefournak. A tranzakció gyakorlati részletei érthetően elhúzódtak, a franciák viszont ígérik, hogy 2018 végéig „átfestik” az összes Billa szupermarketet.
Az első átalakítás avatójára már most, március 1-jén sor kerül Bukarestben, ahol a Liberty plázában üzemelt Billa lesz Carrefour Market. A francia cégnek, az üzlet méretétől függően több márkája is van, meglátjuk, hogy Aradon melyik Billára melyiket húzza rá. Arról még nincs információ, hogy a Carrefour bármelyik aradi Billát bezárná, és még nem adtak információt arról sem, melyikkel kezdik.
Az Aradi Nap információi szerint a Ziridavában lévő Billa szinte biztos marad, sőt, elképzelhető, hogy nagyobb területen. A Ziridava jelenlegi tulajdonosa ugyanis állítólag már felszólított több, a földszinten működő üzletet, hogy keressenek másik helyiséget maguknak, mert hamarosan felújítási munkálatok következnek.
Amennyiben a franciák tartani akarják ígéretüket, a hátramaradt időben legalább havi 4-5 szupermarketet kell átfessenek az országban.

(Fotó: Billa Ziridava)

Categories: Gazdaság, Slider