Március 31-ig még seprik az utcát: utána meglátjuk

Március 31-ig még seprik az utcát: utána meglátjuk

De csak akkor, ha február 15-én a városi tanács megszavazza az erre (is) vonatkozó határozattervezetet. Persze, lévén a testületben kormány-ellenzéki (PNL+RMDSZ) többség, kicsi a valószínűsége, hogy elbukjon a dokumentum. A lényeg, hogy amint arról még decemberben beszámoltunk, csikorog Arad hulladékgazdálkodási, utcaseprési, hóeltakarítási koncessziójának holnapja, miután a Polaris Holdinggal 2004-ben kötött szerződés már tavaly lejárt.
A szemetet még elviszik – korábban a Polaris távozási szándékot lebegtetett –, az utcákat pedig március 31-ig takarítják.
Új koncessziós szerződést írt ki a város, ez fel is került az elektronikus közbeszerzésre (SEAP), ám onnan visszadobták, mert a városnak vállalnia kellett volna a szövegben a szolgáltatás kifizetését. Ez nem lehet gond, ám az idő telik.
A kérdés, hogy az Aradon beágyazodótt Polaris indul-e újabb koncesszióért, vagy helyét a megyei hulladékgazdálkodási egyesület veszi át. Az érvényben lévő rendelkezések, törvények sokirányúan értelmezhetőek, tavasszal azonban kiderül, mi lesz.

(Fotó: utcai szemétkosár ürítése Aradon)

Categories: Aktuális, Slider