Lemondott a megyei kórház igazgatója

Lemondott a megyei kórház igazgatója

Benyújtotta lemondását Mirandolina Prişcă, az Arad Megyei Kórház igazgatója, közölte ma délután az egészségügyi intézményt birtokló megyei tanács. Hogy mi áll a döntés hátterében, még kérdés, tény viszont, hogy a kórház újabb akkreditációs felmérés közepén áll, ugyanakkor több irányból is rengeteg bírálat érte az intézményt, ráadásul 2016-ban hatalmi visszaéléssel vizsgálat indult a kórházban, mert az épületben működő magán egészségügyi szolgáltatónak állítólag illegálisan fizettek ki pénzeket.
Vélhetően a gondoktól való menekülésként a tisztséget 2015 december végétől betöltő Prişcă 2017 januárjától meghatározatlan időre betegszabadságot vett ki, helyét dr. Corina Crişan gyógyászati igazgató, amúgy megyei tanácsos vette át. Elképzelhető, hogy ő lesz Prişcă utódja a megyei kórház élén, de ez politikai döntés kérdése.
Prişcă munkásságának ‘”csúcsa”, hogy a rendszerváltás után elsőként 2016 júliusától külön akkreditációhoz kötötte az újságírók beengedését a kórházba, de kérdéseket sem lehetett feltenni ennek hiányában. A cél az volt, hogy kizárják a “kellemetlenkedőket”, egyáltalán azokat, akik kritikusan álltak hozzá a megyei kórházhoz, Arad megye egészségügyi rendszeréhez, az elképzelésekhez. Csak zárójelben: az írásos kérelem ellenére az Aradi Nap nem kapott akkreditációt.

Categories: Aktuális, Slider