“Felpörög” az aradi reptér: nyártól már hetente landol egy gép

“Felpörög” az aradi reptér: nyártól már hetente landol egy gép

A közelmúltban török tulajdonba került Prestige Tours Internaţional is kipróbálja az aradi repteret, igaz, csak amolyan “egyéjszakás nyári kaland” erejéig. Az utazási iroda 2017.június 9-szeptember 1. között, minden héten pénteken leszállítja Aradon az Antalyába indul charter-járatát (= az utazási iroda bérli, ha üres, ha megtelik, a repülést kifizeti). Ezzel kapcsolatban ma tartottak sajtótájékoztatót az aradi reptéren. A tervezett járatot az AtlasGlobal üzemelteti majd, az egyhetes törökországi nyaralás ára szállítással, hét éjszakával, idegenvezetővel az ígéret szerint 363 eurótól indul, a Prestige a környező megyék – beleértve Magyarországot is – törökországi nyaralásra vágyóira épít.
A charter-vonalon Airbus A321-es gép közlekedik, így minimális az esély arra, hogy Aradon feltöltik a 216 ülést, ezért nem tudni, hogy a gép leszáll-e máshol is utasokért.
Musztafa Kadiroglu, a Calypso Tour tulajdonosa vásárolta meg tavasszal a Prestige Tours touroperátort (= leköti a szállodai helyeket, a gépet, majd a nyaralási csomagokat árulja és kiszórja a partner utazási irodáknak). Amennyiben az üzlet beindul, a Prestige 2018-tól más célállomásokra is tervez aradi charter-járatokat a nyári időszakban.
A Kadiroglu által megvásárolt Prestige a 2015-ös esztendőt 1,39 millió lejes veszteséggel zárta.
A török üzletember Bukarestben, 2010-ben bejegyzett és fentebb említett Calypso Tour kft.-je hivatalosan közúti fuvarozással foglalkozik, és a pénzügyminisztériumnak leadott 2015-ös mérleg szerint nulla árbevétel mellett 78 lej profitot termelt.

(Fotó: az aradi reptér új termináljának indulási oldala)

Categories: Gazdaság, Slider