Szíriai kézben a Galleria Pláza

Szíriai kézben a Galleria Pláza

Hatalmas veszteséggel, de az izraeli érdekeltségű Global Trade Center (GTC) végül nagy nehezen eladta az egykori esztergapad-gyári focipályára épült Galleria Plázát.
A GTC-csoporthoz tartozó, és Galleriát eddig üzemeltető Mercurial Commercial Center 2,1 millió eurót kapott a szíriai Abdulwahed Nour Ideen által ellenőrzött Casa Supremă cégtől, amelyik ingatlanberuházással foglalkozik Romániában.
Az adásvételt követően a Mercurial részvényesi összetétele a következő: Casa Supremă 99,96%, a szíriai származású román állampolgár, Toomeh Bdour 0,04%, ez utóbbi lett a cég ügyvezető elnöke is.
A szíriai Nour Iden 2,7 millió euróért a múlt hónapban a szintén a GTC-hez tartozó Galleria Piatra Neamţ plázát is megvásárolta.
A GTC ezzel – hatalmas banki adóssággal is – végképp kivonult a romániai pláza-piacról, amelyre a gazdasági válság előtt lépett be, üzletközponttal rendelkezett még Suceaván és Buzăuban.
Hogy mi lesz az aradi Galleria jövője, egyelőre talány, tény viszont, hogy mára az utolsó üzletek is elhagyták a süllyedő hajót, a Bershka, a Stardivarius, vagy a Pull&Bear már átköltözött az Atriumba.

(Fotó: a Galleria még fénykorában)

Categories: Gazdaság, Slider