Mocsár-foci megoldva: kirúgták a főnököt

Mocsár-foci megoldva: kirúgták a főnököt

Călin Bibarţ alpolgármester ma sajtótájékoztatón jelentette be, milyen intézkedések születtek a város tulajdonában lévő sportpályák kezelésének javítására, a versenyek jobb körülmények közötti lebonyolítása érdekében: kirúgta Marin Dugăeşescut, a sporttelepek osztályának főnökét.
Ettől azonban a Motorul pályán, ahol az UTÁ-nak játszania kell hazai mérkőzéseit, még nem fog a mocsárban kisarjadni a fű. Tudvalevő, hogy a pályának nincs vízelvezetése, s ez nem most a Poli elleni mérkőzésen okozott először gondot. A piros-fehérekre még egy hazai mérkőzés vár, és az alpolgármester szerint kérdéses, hogy ezt a Motorul pályán, vagy máshol a megyében fogják lejátszani. Netalán elhalasztják tavaszra, de ez nyilván nem a hivatal döntése lesz.
Az UTA a meccset követően bejelentette, nem hajlandó ilyen körülmények között pályára lépni az újaradi stadionban. Bibarţ a Gloria pályát említette, mint variánst, és megígérte, hogy a tavaszi fordulókig megoldják a Motorul pálya vízelvezetését, sőt, bővítik a férőhelyek számát is.
Az új Neuman-stadion várhatóan csak 2018-ra készül el, és már biztos, hogy az Országos Beruházái Vállalat (CNI) 2,5 millió eurónak megfelelő lejjel támogatja a beruházást.

(Fotó: jelenet au UTA-Poli mérkőzésről, forrás: uta-arad.ro)

Categories: Slider, Sport