Nincs pénze hazaszállítani felesége holttestét

Nincs pénze hazaszállítani felesége holttestét

Múlt vasárnap vastagbél rákban hunyt el Skóciában Walter Ioanovici nagylaki születésű felesége Skóciában. A 24 esztendős Iuliana Bordaş utolsó kívánsága az volt, hogy szülővárosában temessék el, ám a férjének erre nincs pénze, ezért most megpróbál támogatást keresni a hivatalokban, barátoknál, ismerősöknél, többek között Edinburghban, Románia konzulátusánál. Az ügyet a thecourier.co.uk internetes újság hozta nyilvánosságra. A pár idén áprilisban költözött a skóciai Kirkcaldyba, a feleség holtteste jelenleg is a város halottasházában van.
„Ne sírj utánam, ha lányod születik, add neki az én nevem” – mondta a rákkal hét éve harcoló Iuliana Walternek nem sokkal a halála előtt, amit a lap idézett.
Utolsó perceiben mellette volt Walter, testvére Daniela és ennek barátja, Claudio.
A The Courirban Craig Smith tollából megjelent cikkre olyan kommentek is érkeztek, hogy a pár csak az „ingyenes” orvosi kezelés miatt költözött Skóciába, mondván, hét éve tudták, hogy Iuliana beteg. Walter egyébkét munkanélküli, felesége ápolása miatt hagyta ott utolsó állását (Marine Harvest, Rosyth), miután megtudta, párja annyira beteg, hogy már nem vállalhatja az utat haza, szülővárosába.

(Fotó: Iuliana Bordaş)

Categories: Aktuális, Slider