Határmenti összeborulás Pécskán

Határmenti összeborulás Pécskán

Az Arad Megyei Tanács kezdeményezésére a Pécskai Polgármesteri Hivatal együttműködésével és szervezésében került sor ma délelőtt a Határmenti Települések Találkozójára. Az Arad megyeiek mellett természetesen jelen volt a határmenti magyarországi települések több polgármestere is.
A meghívottakat, vendégeket Iustin Cionca, az Arad Megyei Tanács elnöke, Sergiu Bîlcea alelnök, Florin Vasiloni Románia gyulai főkonzulja, Kreszta Traján, a budapesti Országgyűlésben a magyarországi román kisebbség szószólója, Bognár Levente Arad alpolgármestere, Várfi András a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke és nem utolsó sorban a remek házigazdának bizonyuló Antal Péter polgármester köszöntötte.
Mindannyian kiemelték, mennyire fontosak a közös magyar-román pályázatok, azt, hogy minden rendelkezésre álló eurót lehívjanak, hasznosítsanak a közösségek érdekében.
A szakmai előadást Paul Lazarov, a nagyváradi BRECO iroda (Regionális Iroda a Határmenti Együttműködésért) tartotta, de szólt a jelenlévőkhöz Livia Banu vezérigazgató, vagy Monica Terean az Interreg VA titkárságának vezetője.
Ezt követően a résztvevők megnéztek egy kisfilmet a Tornya-Battonya határátkelő megnyitásának történetéről, majd meglátogatták a Pécskai Bivalyfarmot, amely szintén uniós pályázat keretében épült és fejlődik. Itt Marinela Petran igazgató beszélt a farmról, ismertette ennek múltját, célját és a jövőbeli terveket. A farmvezető és a polgármester pécskai kenyérrel kínálta a vendégeket.

1161

1162

1163

1164

1165

(Fotók: Sinka Pál)

Categories: Aktuális, Slider