Mediabotrány: Blidar felfüggesztette a West TV-t, leállította lapját

Mediabotrány: Blidar felfüggesztette a West TV-t, leállította lapját

A berlini vásárról hazatérő Valer Blidar, az Astra Vagongyár vezetője, többségi tulajdonosa, miután megtudta, mekkora botrány kerekedett egy CTP-hirdetés mezsgyéjén az általa finanszírozott Aradul napilapnál, összehívta a cég igazgatótanácsát (IT). Az ügy bonyolult, nem részletezzük, a lényeg, hogy valahol, valakik eldátumoztak egy közbeszerzési hirdetést, amelyik így jelent meg a lapban, s arra enged következtetni, hogy a közlekedési vállalatnál is törvényességi gondok akadtak. Az ügy aztán lavinává dagadt.
A ma délelőtt összehívott IT elemezte a dr. Andó András irányította Centrul Media West tevékenységét, és súlyos hiányosságokat állapítottak meg úgy szakmai, mint munkafegyelmi vonatkozásban. Megszavazták, hogy október 1-től bezárják az Aradul szerkesztőségét, az újságírókat menesztik, ugyanakkor szintén október 1-től 90 napra felfüggesztik a West TV Regional adót. Az alkalmazottaknak a vagongyárban kínálnak állást.
Megtiltották dr. Andó Andrásnak (Ando Andrei) – aki egyébként évekkel ezelőtt a Nyugati Jelen főszerkesztője volt –, hogy személyes leszámolásokra használja, bármilyen formában, fórumokon az Astra Vagongyár nevét. Persze, csak az újságírók kerülnek utcára, hisz Andó épp a közelmúltban lett kommunikációért is felelős igazgató az iparkamaránál, s ez csupán egyik szelete hétköznapi tevékenységének.
Más kérdés, hogy annak idején, nem két lejből, Blidar tulajdonképpen saját szórakoztatására, imázsának fényezésére hozta létre a tévét, újságot.

(Fotó: Valer Blidar)

Categories: Aktuális, Slider