Önkormányzati konferencia alakuló ülése

Önkormányzati konferencia alakuló ülése

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Arad Megyei Szervezete csütörtök délután tartotta a Megyei Önkormányzati Konferencia alakuló ülését, ami az idei helyhatósági választások után vált szükségessé. Ez a szervezet legfontosabb szaktestülete, amelyben a helyi közigagatással kapcsolatos kérdéseket vitatják meg.
A Megyei Önkormányzati Konferenciának tagja mindett választott tiszstgéviselő a megyéből: polgármesterek, alpolgármesterek, helyi és megyei tanácsosok, akiknek a soraiból megválasztották a következő négy évre az elnököt Kovács Imre németperegi polgármester személyében; alelnök lett Andresz József, majláthfalvi illetőségű vingai alpolgármester, a titkári tisztséget Bölöni György pécskai RMDSZ-elnök és helyi tanácsos tölti be.
Az ülésen megválasztották azt a három személyt, akik Arad megyét képviselők majd az RMDSZ Partiumi Önkormányzati Konferenciájában. Ők a következők: Faragó Péter Arad megyei RMDSZ-elnök, megyei tanácsos, Bognár Levente aradi alpolgármester (a partiumi testület korábbi alelnöke) és Kovács Imre mint az Arad Megyei Önkormányzati Konferencia elnöke.

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye

 

(Fotó: Kovács Imre)

Categories: Aktuális, Főoldal-5