Már biztos: Faragó ringbe száll

Már biztos: Faragó ringbe száll

Amint azt korábban az Aradi Nap jelezte, Faragó Péter megyei RMDSZ elnök várhatóan indulni fog az őszi parlamenti választásokon. Ezt a sejtést erősítette meg a szervezet mai közleménye:
“A Romániai Magyar Demokrata Szövetség Arad Megyei Szervezetének elnöke, Faragó Péter megyei tanácsos tegnap a Megyei Önkormányzati Konferencia alakuló ülésén bejelentette, hogy indul az év végi parlamenti választásokon egy alsóházi mandátumért a bukaresti törvényhozásban.
– Egy országos, 6 százalék körüli eredmény elérésével, valamint egy jó megyei teljesítménnyel már szinte biztosan jár Arad megyének is egy parlamenti képviselői mandátum. Ez a célunk, erre kell törekednünk! – kezdte beszédét Faragó Péter
Faragó Péter egyébként a legutóbbi RMDSZ-es parlamenti képviselő Arad megyében, ő nyert ugyanis mandátumot a 2008–2012-es ciklusban a magyar érdekvédelmi szövetség színeiben. 2012-ben (ugyancsak egyéni választókerületes szavazás alapján) az RMDSZ Arad megyei jelöltjei közül egy sem jutott be a parlamentbe, és ezzel megszakadt a rendszerváltás utáni hagyomány, merthogy addig mindig volt aradi magyar honatya a törvényhozásban. Idén az új választási törvény ismét listás szavazást ír elő.

Az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének sajtóközleménye”

Categories: Aktuális, Slider