Olasz focitemetkezési vállalkozó vette meg a Pankotát

Olasz focitemetkezési vállalkozó vette meg a Pankotát

Pavel Piroş, a Pankotai Solymok (Şoimii Pâncota) II. Ligás focicsapat tulajdonosa néhány napja csak „órákat” kért, amíg feléleszti a korábban szebb napokat megért együttest, ma pedig bejelentették: eladta a klubot Angelo Massone olasz üzletembernek. A vételárat titokként kezelik, érdekes viszont, hogy Piroş a klub tiszteletbeli elnöke marad, és segíti az új tulajdonost. A csapat vezetőedzője az argentín Pedro Pablo Pasculi lesz, aki játékosként 2004-2007 között néha belefért hazája válogatottjába, majd az ugandai válogatott vezető stábjában kapott állást, következett a Dinamo Tirana, legutóbb pedig az olasz negyedosztályú Cittanove csapatát edzette 2012-ben, de onnan is kirámolták.
Nála izgalmasabb személyiség Massone, aki gyors karriert futott be Romániában. A 2008-ban a skót Livingston csapatánál még többségi tulajdonos volt, 2012-ben csődbe vitte őket, és a szövetség a skót harmadosztályba sorolta vissza az együttest. Megvásárolta volna 5 millió fontért a szintén skór Hearts klubot, ám itt visszautasították az ajánlatát. 2014-ben a bukaresti Rapidhoz „menekült”, onnan pedig a Ceahlău-hoz, ahol a fő sikere szintén a fizetésképtelenség volt. Egyébként Moldovában ügyes jogi húzással a játékosokat is kisemmizte.
Hogy Pavel Piroş milyen biznisszel csalta Massonét Pankotára, egyelőre talány. Meg az is, hogy Piroş miért menekült el egyik napról a másikra a csapattól, amelyik az első három fordulót követően, a 16-0 meg 18-0-ás zakóknak köszönhetően máris közröhej tárgya a bajnokságban. Az viszont biztos, hogy az olasz focitemetkezési vállalkozó – amúgy ügyvéd – nem azért választotta Arad-Hegyalját, hogy a Sólymokat az I. Ligába vezesse.

Categories: Slider, Sport