Zakuszkában végezte a Mai rege

Zakuszkában végezte a Mai rege

Mai rege címmel hat előadást hírdetett meg Arad megyében Zakuszka Színjátszó Csapat, de csak kettő ment le. Az egyik Kisiratoson, a másik Kisperegen, elmaradt Nagyiratoson, Pécskán, Zimándújfalun és Aradon.
A diákszínjátszó csapat tavaly is fellépett Arad megyében, akkor Kisiratoson biztosítottak számukra szállást, és onnan „rajzottak ki” az előadásokra, idén azonban programtorlódás miatt ez a variáció bukott. Hadnagy Dénes, a kisiratosi iskola igazgatója az Aradi Napnak elmondta, „a máltások is szerveztek Kisiratoson ugyanebben az időszakban egy ifjúsági munkatábort, ezért nem volt hely a Zakuszkának”.
Az aradi turné támogatói között a plakáton és beharangozón szerepelt, többek között az RMDSZ Arad Megyei Szervezete és a Kölcsey Egyesület is. Faragó Péter megyei RMDSZ-elnök az Aradi Napnak annyit mondott, szállás tekintetében kilenc éjszakáról lett volna szó, de nem sikerült erre összeszedni a pénzt. Fekete Károly, a Köcsey Egyesület alelnöke szerint az aradi előadásra (augusztus 20.) este nyolctól került volna sor, s ez hozzájárult volna, hogy „egy többpólusú ünnepnap” álljon össze, ám végül elmaradt.
Az ügyben felhívtuk Faragó Zénót, a Zakuszka vezetőjét: „szervezési problémák miatt elmaradt a turné” – mondta, lényegtelennek tartva az okokat.
Az ügy ennél sokkal bonyolultabb, de hivatalosan egyik fél sem akart róla beszélni.
Egyébként a Zakuszka diákszínjátszó tábor célja olyan fiatalokból álló alkotói csapat létrehozása, amely meg tudja szólítani saját korosztályát az aktuális problémákkal kapcsolatban. A projekt minden évben egy előadás által szeretne eljutni a régió és a vidék fiataljaihoz.

(ij)

Categories: Aktuális, Slider