Megszentelték az aradi magyarok kenyerét [VIDEÓ]

Megszentelték az aradi magyarok kenyerét [VIDEÓ]

A kikészített asztalok, padok kevésnek bizonyultak, akkora volt az érdeklődés a ma, Szent István Napján, az aradi RMDSZ által szervezett ünnepség iránt, amelynek második fejezetére, a minorita templomban celebrált szentmisét követően a Csiky Gergely Főgimnázium udvarán került sor.
A megjelenteket Faragó Péter megyei elnök köszöntötte, aki aztán megvágta a templomban megszentelt kenyeret. A résztvevők a kenyér mellett, megszentelt zsemléket kaptak.
A liszthez a búzát Horváth Imre adományozta, a sütés Kovács András angyalkúti péket dícséri.
A lényeg, hogy aki eljött, láthatóan jól érezte magát, beszélgettek, fogyott a bor és a szendvics.
A Kerecsensólyom Hagyományőrző Egyesület bemutatója már felemásra sikeredett. A honfoglaláskori magyar sátrat nem a főépület mellé szorítva, hanem az udvar közepére kellett volna állítani. Nem lévén színpad, a nézők közül csak nagyon kevesen (=akik elől ültek) látták a harci bemutatót, amellyel szintén az udvar közepére kellett volna menni, mert akkor látványosabb. Érthetetlen, miért “bújtak el” az udvar egyik sarkában, miközben tágas tér állt rendelkezésre. Túltengett az előadók magyarázó, mesélő szövege, a közönség ezt hamar elunta, és inkább beszélgetett. Látványos, zenei aláfestéssel kísért bemutató emelte volna a színvonalat.
Czernák Ferenc szavallata a “no comment” kategóriába tartozik, erről külön írunk.

Categories: Aktuális, Slider