Megtudtuk, mi hányzik Aradnak: föld alatti szemétgyűjtők

Megtudtuk, mi hányzik Aradnak: föld alatti szemétgyűjtők

Rátapostak a gázpedálra a liberálisok (PNL) újonnan megválasztott, ifjú városi tanácsosai, akiknek már a kampány során sikerült a nép soraiban „azonosítani” a lakosság egyik fő problémáját: a bűzt, a mocskot, a szétszórt szemetet a lakótömbök közötti kommunális és szelektív hulladékgyűjtőknél. Minderről sajtótájékoztató keretén belül Bogdan Boca városi tanácsos, az ifi liberálisok (TNL) városi tanácsosa beszélt ma. Elmondta, a problémára már meg is találták a megoldást: föld alá süllyesztik a közösségi hulladékgyűjtő helyeket, mert őilyet már máshol is látott. Eltűnik a mizéria a föld felszínéről, a Polaris pedig majd darus kocsikkal emeli ki a megtelt konténereket. Állítólag az ötletet megosztották Gheorghe Falcă polgármesterrel is, aki örült a kezdeményezésnek, s hamarosan indul a megvalósítás.
Más kérdés, hogy a jelenlegi, „földszinti” szemétgyűjtők környéke nem azért mizerábilis, mert a konténerek nincsenek a föld alatt, hanem azért, mert ilyenek a többség hulladékgazdálkodási szokásai, mert a platformokat, konténereket sosem mossák, takarítják. A Polarisnak egyetlen konténermosó járműve van több ezer darab fertőtlenítésére.
Boca úgy véli, amennyiben föld alá kerülnek a konténerek, vége a bűznek, mizériának. Csak amennyiben most, a „földszinten” nem takarítják-mossák a beton platformokat, mi a garancia, hogy majd a föld alatt elvégzik? Ugyan ki mászik majd le a mellédobott hulladékért, ki patkánytalanítja a vermeket?

(ij)

Categories: Aktuális, Slider