Cionca berúgta az ajtót: máris keresi a csontvázakat a szekrényben

Cionca berúgta az ajtót: máris keresi a csontvázakat a szekrényben

Meg sem száradt a képzeletbeli tinta Iustin Cionca frissen megválasztott megyei elnök mandátumán, az „új seprű jól seper” elv alapján még aznap gyűlést hívott össze, amelyik három órát tartott. Az máris érezhető, hogy keresi a Ioţcu-éra csontvázait a szekrényben, nem véletlen, hogy szintén első munkanapján bekérette az összes, a megyei utak felújítására, az ezzel kapcsolatos, folyamatban lévő perekre vonatkozó aktákat. Megjósoljuk: lesz munkája.
Csak egyetlen példa: a Szentanna-Erdőskerek (Caporal Alexa) közötti „új” utat 2012-ben adták át, ám kiderült, hogy a kivitelező teljes aszfaltozás helyett csupán kátyútömést végzett, a megyei tanács nem is vette át a munkálatot, sőt, az 58 ezer lejes garanciát is visszatartotta. A két cégből álló kivitelezői konzorciumban az egyik vállalat becsődölt, az út pedig azóta is használhatatlan.
Az új főnök kegyeit keresve az Arad-Felnak közötti út teljes felújítását korábban elnyerő SylcConTrans vezetője, Ioan Faur (ex-ICIM) máris megígérte, hogy augusztus végéig elkészülnek útfestéssel, jelzőtáblákkal együtt.

Fotó: aszfaltozás az Arad-Felnak úton)

Categories: Aktuális, Slider