Mázlival az UTA felcsúszhat az I. Ligába: Falcă-FRF tárgyalás Párizsban

Mázlival az UTA felcsúszhat az I. Ligába: Falcă-FRF tárgyalás Párizsban

Felvillantak a reflektorok az UTA háza táján, miután a Bukaresti Törvényszék ítélete szerint a fővárosi Rapid csődbe jutott, és ősztől nem folytatja az élvonalban. A klubnak tíz nap áll rendelkezésre a fellebbezésre, de szakemberek szerint számukra már nincs visszaút.
Az Aradi Nap úgy tudja, hogy a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) vezetői már legalább telefonon tárgyaltak a szabadságát most “véletlenül” Franciaországban töltő Gheorghe Falcă polgármesterrel, és személyes megbeszélésre is sor kerül Párizsban. Állítólag Falcă megígérte, amennyiben az UTA elfoglalhatja a Rapid – vagy más csapat – helyét, az új aréna elkészültéig lecserélik a füvet a Motorul pályán és háromezer főre bővítik a lelátót. Mert nem csupán a Rapidnak vannak anyagi gondjai.
A Rapid adóssága kb. 18 millió lej. A vasutasok elleni csődeljárást a pénzükre hiába váró játékosok, edzők indították el. Az I. Ligában más csapatok kasszája is üres, hely lehet az aradiaknak, kérdés viszont, hogy meddig húzódnak a jogi eljárások, viták. Mert előfordulhat, pl., hogy a Rapid elkezdi sorozatát az I. Ligában, s majd valamikor ősszel lesz kénytelen csomagolni.
Mindez a most csak az EB-vel foglalkozó FRF körüli problémák előfutára.

Categories: Slider, Sport