Együtt imádkoztak az édesanyákért Pécskán

Együtt imádkoztak az édesanyákért Pécskán

Zsúfolásig megtelt a vásárnap délelőtti szentmisén a pécskai római katolikus templom, az első sorokban a 2-es számú Általános Iskola több mint ötven, magyar tagozatos diákja foglalt helyet, a legkisebbektől a végzősökig, mellettük az őket felkészítő tanítónőkkel és Bella Ibolya hitoktatóval.
– Sokszor panaszkodunk arra, hogy öregszik a közösség, hogy fogyunk, de amikor végigézünk ezen a sok szép gyermeken és szüleiken, akkor rájövünk, hogy mégis van remény, ők a jövünk – fogalmazott prédikációjában ft. Czeglédi Ferenc plébános.
Ugyanakkor felhívta a figyelmet a kölcsönös tisztelet és megbecsülés fontosságára, hiszen egy család akkor él boldogan, ha mindenkinek megvan a helye benne.
A plébános köszönetet mondott a szervezésért az egyháztanácsnak, kiemelve Dancu Angélát és Mester Erikát, a Rózsafűzér Társulatnak, a 2-es számú Általános Iskola vezetőségének, tanárainak, diákjainak és azok szüleinek.
A szentmise végén Czank Mária, a Rózafűzér Társulat elnöke üdvözölte a jelenlévőket, majd elkezdődött az anyák napi összeállítás.
A diákok az alkalomhoz illő verseket szavaltak, illetve együtt énekeltek a meghatódott szülőknek, nagyszülőknek. A közel félórás műsor végén minden gyermek egy-egy szál piros szegfűt adott át édesanyjának.
A szentmise és a program végén valamennyi résztvevőt muffinnal, süteménnyel és üdítővel kínálták a szervezők a templomkertben.

Sinka Pál

Categories: Életstílus, Slider