Az Aradi Kamaraszínház három előadással kápráztat Bákóban

Az Aradi Kamaraszínház három előadással kápráztat Bákóban

Április 8. és 16. között rendezik meg Bákóban a 22-ik Nemzetközi Monodráma Fesztivált, amely eddig a “Gala Star” nevet viselte, ettől az évtől viszont megálmodója, Valentin Silvestru színházkritikus nevét vette fel. Az Aradi Kamaraszínház produkcióit ismeri és szereti a bákói közönség, hiszen előadásaikkal évek óta járják a bákói fesztiválokat. 2013-ban a Rudolf Hess tízparancsolata című produkció, Harsányi Attila főszereplésével, Tapasztó Ernő rendezésében, a Fesztivál Nagydíja mellett a Ştefan Iordache-közönségdíjat és a fesztivált szervező Bacovia Színház társulata által felajánlott Színészek a Színészekért díjat is megkapta. A Hess-t alakító Harsányi Attila nevével a hagyományoknak megfelelően márványcsillagot helyeztek el a színház előtti járdán. 2015-ben a Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című előadással díszmeghívottként szerepelt a fesztiválon az aradi társulat.
Idén az Aradi Kamaraszínház három előadását hívták meg a szervezők, amelyek közül kettő versenyben van a 7000 eurós fődíjért. A zsűri tagjai: Török Ákos, Bács Miklós és Octavian Saiu.
A Gyerekességek című előadás rendezője Tapasztó Ernő, főszerepben Lung László Zsoltot láthatja a bákói közönség és a zsűri „a gyermeki lélek ártatlanságának, finomságának és titokzatosságának útján, amelyen Lung László Zsolt fájdalmasan humorosan viszi végig a nézőt, egészen az utolsó jelenetig, amikor is a barátja után vágyódó kisfiúra ráereszkedik az álombéli koporsó fedele”, írja az előadásról Nyemcsok Éva.
Egy vadonatúj előadás is bemutatkozik a fesztiválon, az Aradi Kamaraszínház, a magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség, a La Kati Cuadro Flamenco és a MASZK Egyesület produkciója, a
Guernica 80 – Minden Egész eltörött című flamenco táncelőadás, amely egy nő sorsán keresztül mutatja be a spanyol polgárháború borzalmait. Az előadás a háborúellenesség szimbóluma: a sarokkoppanás, mint a puska ropogása. Az előadás rendezője Tapasztó Ernő, a nő szerepében Inhof Katalin, a zenekar tagjai: Petz Bálint, Balogh Guszti, Ölvedi Gábor, Vajdovich Árpád Géza és Szakál Tamás.
A fesztivál off programjába díszvendégként, Harsányi Attila és Vihula Mihajlo Oroszok című színházi koncertjét is meghívták, amiben “minden, ami orosz, nem kicsit, nagyon”. Az Aradi Kamaraszínház mindhárom előadást április 11-én, a költészet napján játssza.

Vezető fotó: Guernica

342

Guernica

Lung László Zsolt (Gyerekességek)

Harsányi Attila (Oroszok)

Categories: Életstílus, Slider