Közösségi szerepvállalásra biztatja a hölgyeket a Nőszervezet

Közösségi szerepvállalásra biztatja a hölgyeket a Nőszervezet

A közelgő helyhatósági választásokon való részvételre, a jelöltség vállalására biztatja tagjait a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Nőszervezete. E célból beszélgetéssorozatot indított az országos vezetőség, és e körút egyik állomásán, szerda délután Aradon találkozott a megye különböző településeiről érkezett, az RMDSZ színeiben politizáló, helyi tanácsosként tevékenykedő, vagy feladatot ilyen minőségben ezután vállaló hölgyekkel Takács Aranka vajdahunyadi helyi tanácsos, a Nőszervezet országos alelnöke.
A házigazda Lészay Ildikó, az Arad Megyei Nőszervezet elnökének köszöntője után internetes kapcsolat segítségével jelentkezett be Marina Ida szilágybagosi polgármester, az országos Nőszervezet partiumi régióért felelős alelnöke, aki arra biztatta a jelenlévőket, hogy ne féljenek a kihívásoktól, a nők elvitathatatlan közösségszervező és -megtartó erényéről beszélt, a választásokon indulóknak pedig azt mondta, hogy a közigazgatási munkára „nem lehet előre felkészülni, de bele lehet tanulni”.
Takács Aranka szerint a Nőszervezetnek elsősorban társadalomszervező szerepe van, semmint politikai, de célja az, hogy helyi szinten kiegészítse és hatékonyabbá tegye az RMDSZ-szervezetek munkáját. „A nők szívvel-lélekkel csinálnak mindent, és ezt az emberek is érzik. Olyanok is bekapcsolódtak a Nőszervezet munkájába, akik nem kérnek a nagypolitikából, de azért nem közömbösek a közügyek, a magyar közösség dolgai iránt” – mondta az alelnök. A vendég felhívta a hallgatóság figyelmét arra, hogy az országos Nőszervezet képzéssorozatot indított azoknak a tagoknak, akik jelöltetni kívánják magukat a választásokon, és igény szerint közszereplésből, megjelenésből, kommunikációból és rendezvényszervezésből látják el a szakembereik hasznos tanácsokkal az érdeklődőket.
A tanácskozás második felében Faragó Péter Arad megyei RMDSZ-elnök is üdvözölte a megjelenteket, hangsúlyozván, hogy az Arad megyei Nőszervezet az elsők között alakult meg az országban, és hogy aktívan kiveszi részét az RMDSZ munkájából.

Az RMDSZ Arad megyei szervezetének sajtóközleménye

Categories: Aktuális, Slider