Fociháború Pankotán: Piroş beadta lemondását

Fociháború Pankotán: Piroş beadta lemondását

Áll a bál a II. Ligában szereplő Şoimii Pankota háza táján. A csapatot évek óta finanszírozó, a klubelnöki tisztséget is betöltő Pavel Piroş, az Aradon bejegyzett Piroş Security őrző-védő cég tulajdonosa ma benyújtotta lemondását a Pankotai Polgármesteri Hivatalnál. Az üzletember szintén ma tárgyalt a helyi tanácsosokkal is. A sportarad.ro úgy tudja, Piroş nem éppen halkan és joviális stílusban jelezte távozási szándékát a város tulajdonában lévő csapattól.
A háttérben nyilvánvalóan a pénz áll, úgy tudni, hogy a klubelnök nagyobb összeg ígéretét szeretne kipréselni a városból a 2016-os költségvetés megszavazása előtt.
Másfelől pedig állítólag Ionuţ Popa vezetőedzőnek is tele a stoplija a főszponzorral, és már bejelentette „az öltözőben”, hogy bármikor hoz más támogatókat a csapathoz. Ráadásul Popa hetek óta szapulja a szerinte katasztrofális felkészülési körülményeket.
Piros emlékeztette a pankotaiakat, hogy január 1-től módosult a pénzügyi törvény az országban, s ezt „néhányan nem akarják figyelembe venni”.
A csapat téli edzőtáborozása is rögös, még kérdés, hogy ilyen szűkös anyagiak között miként, hol folytatják, mert állítólag már vitaminokra sincs pénz. Az is tény, hogy a főtámogató az előkészületi meccseket, szokásától eltérően, csak távolról figyelte, mérkőzéseket követően nem ment a játékosok közé.
Piroş távozása azért nem egyértelmű, úgy tudni, hagyott magának kiskaput a maradáshoz, de a dolgok várhartóan csak szombaton, január 30-án tisztázódnak.

(Fotó: Pavel Piroş – sportarad.ro)

Categories: Slider, Sport