Tűz Mosóczon [VIDEÓ]

Tűz Mosóczon [VIDEÓ]

Ma délután 16.00 óra tájékában tűz ütött ki Mosóczon az I.B. Deleanu utca 31/A házában. A tűzoltóság két rohamkocsival érkezett, a nyomukban befutó rendőrség, helyi rendőrség pedig az Ivrianu utcától már nem engedte tovább a gépkocsikat. A tűz okáról hivatalos közlemény még nincs, de állítólag egy kályha-tűzhely volt a bűnös. A házban lakó két idős embert sikeresen kimentették, a helyszínre érkező mentősöknek „csak” az ijedtséget és sokkot kellett kezelniük.
A lángok az udvari melléképületre is átterjedtek, de a tetőszerkezet nem szakadt be. Az udvaron raklap-hegyek álltak, vélhetően ezzel is tüzeltek a lakók.
Az anyagi kár jelentős, hisz a tűzoltók agyonlocsolták a tetőről a házat, és cserépsorokat is elbontottak.
Megjegyzendő, hogy amennyiben a lángok erőteljesebben csapnak fel, és átterjednek a szomszédos épületekre is, akkor az aradi tűzoltók nagy bajban vannak: a kocsikból a víz hamar elfogyott, a bámészkodó szomszédoktól kérdezősködtek, merre van az utcában a vízcsap. Végül megtalálták, de csak részben sikerült rácsatlakozni, a víz nagy része a csatornába folyt. Vagyis az aradi tűzoltóknak NINCS térképük arról, hogy a városban melyik utcában, hol található életmentő vízcsap.

(irházi)

48

49

Categories: Aktuális, Slider