Ünnepi pezsgőspoharak árnyékában rugdosták egymás alfelét a megyei tanácsban

Ünnepi pezsgőspoharak árnyékában rugdosták egymás alfelét a megyei tanácsban

Rég nem volt ekkora botrány helyszíne a megyei tanács, mint ma. Az asztalon pezsgő és sós, a folyosón a Rapsozii Zărandului várta, hogy végre bejusson „kólingyálni”, ám a koalíció (PNL-RMDSZ) és az ellenzék (PSD) egy órán keresztül rugdosta egymás alfelét egy határozattervezet mezsgyéjén. Ennek lényege, hogy megszavazás esetén az alárendeltségbe tartózó Aradi Vízművek (CAA) vezérigazgatójának, Gheorghe Bănăţean-nak alaposan megtépázódik a hatalma. Magyarán, a jelenlegi autokrata vezetés helyét egy „dualista” irányítás veszi át, ahol nem a vezérigazgató, hanem a vezetőtanács dönt, többségi voksolással. A részletekbe kár belemenni, a lényeg, hogy az ellenzéki PSD szerint az ideiglenes megyei elnök, Adrian Ţolea úgy táncol, ahogy pártfőnöke, Gheorghe Falcă polgármester fütyül. Falcă pedig, köztudomásúlag, három másodperc alatt kipenderítené Bănăţeant. Mindezt Ţolea határozottan visszautasította.
A módosítással a CAA sem értett egyet, álláspontjukat írásban közölték már a bizottsági ülésen.
A polgármester-Bănăţean utálat a CET-Vízművek háborúnál hágott a tetőfokára, erről az Aradi Nap korábban beszámolt.
A végszavazás röhejesre sikerült: Ţolea ötször-hatszor megismételtette a voksolást, mondván, pontosan kell számolni, amíg a 13 mellette szavazatból nem lett 15. Ennyi kellett, hogy a szervezeti változtatás átmenjen.
Bănăţean és társai pakolhatnak, viszont megmaradt a lehetőségük, hogy újra pályázzanak vezetői tisztségre. Persze, azt az óvodában sem hiszik, hogy a jelenlegi vezérigazgató nyerhet is.
Az ünnepi pezsgőkoccintás előtti „kólingyálásra” berendelt, fentebb említett népi együttes már rettentően unta a folyosón a várakozást. Olyannyira, hogy hölgyek-férfiak rendszeresen fülüket az ajtóra tapasztották, hogy hallják, mikor zárul a cirkusz.
Tény, a palotaháború biztos nem marad ennyiben, várhatóan a CAA vezérigazgatója jogi lépésekkel próbálja megőrizni hatalmát.

(ij)

Fotó: A játék Bănăţean bőrére ment

Categories: Aktuális, Slider