Levajazás kérdése: leszállhat a Ryanair Aradon

Levajazás kérdése: leszállhat a Ryanair Aradon

„Robbantásra” készül Európa legjelentősebb fapados légitársasága Romániában, miután Michael O’Leary vezérigazgató bejelentette, hogy a cég belföldi járatokat indít. A tervek szerint a Ryanair négy-öt bázist épít ki az országban és 10-12 reptérről indít majd belföldi járatokat. Hogy a cég mely reptereket szemelte ki, még nem tudni,
O’Leary nyilatkozata szerint minden az érintett légikikötők vezetőségével folytatott tárgyalásokon múlik. Viszont nem kicsi a valószínűsége, hogy a Carpatair-rel, Tarom-ma, WizzAir-rel túlzsúfolt temesvári reptér mellett Arad bázis, netalán csak célpont lesz, vagyis van remény az életre lehelésre.
A legjelentősebb belföldi légi fuvarozó Tarom most hét városba repül az országban, de nem minden városba naponta, úgyhogy a vonzó árairól ismert Ryanair bármikor betehet neki.
Arad hátránya, hogy a Cargo Terminal személyforgalomra való átalakítására kiírt pályázat befuccsolt, főként Nicolae Ioţcu megyei elnök letartóztatásával, majd kiiktatásával a közigazgatásból. Amennyiben a Ryanair kiszemeli Aradot tárgyalópartnerként, várhatóan kemény feltételeket szab, s ebben a legjelentősebb szelet, többek között a leszállási-felszállási díj.

(irházi)

Categories: Gazdaság, Slider