Bod Tamás beszólt Bognárnak is: Kézfogások hiányzóval, hallgatással, hiánnyal

Bod Tamás beszólt Bognárnak is: Kézfogások hiányzóval, hallgatással, hiánnyal

Az egykori ötletgazda, Susánszki Imre meghívására időt és energiát sem fecsérelt az idén a gyulai fideszes városvezetés, amikor a Kézfogások, azaz a békési fürdőváros és Arad szokásos éves találkozóját előkészítette. Valószínűleg így volt politikailag korrekt (pc) a dolog.
Másrészt – helyesen – szóba került a pénteki gyulai találkozón, hogy az egyébként a Fidesz-kormány által sokszor bírált Brüsszel jelentékeny forrásokat ad az uniós tagállamok határ menti együttműködésére. Ezzel a lehetőséggel pedig élhet Gyula és Arad. Ám arról – ki tudja, miért – nem esett szó, hogy a magyar kormány a két EU-tagállam, Magyarország és Románia között, éppen most akar szögesdrótkerítést építeni. (Sic!)
Mulatságos volt, amikor Bognár Levente, Arad alpolgármestere azt javasolta: a testvérvárosok a sport és a civil szféra területén is keressék az együttműködés lehetőségét. A két szomszédvár ugyanis több mint két évtizede testvérváros. Ekként felmerül a kérdés: e téren mit csináltak eddig?
A Facebook bejegyzést Susánszki, a Kézfogások kitalálója és „atyja” így kommentálta: „Én már ezen túltettem magamat. Csinálják ahogy helyesnek gondolják.”
A Kézfogások XXI. találkozójára, Gyulán, november 13-án került sor. Folytatás Aradon, december 11-12-én.

(A fenti szöveg Bod Tamás Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testülete tanácsosának (Együtt) Facebook-oldalán jelen meg. Bod Tamás egyébként hiányzott a találkozóról.)

Categories: Aktuális, Slider