Winkler Gyulát választották az SME Europe első alelnökének

Winkler Gyulát választották az SME Europe első alelnökének

Egyhangúlag szavaztak bizalmat, szerdán, Winkler Gyula EP-képviselőnek, az Európai Néppárt madridi kongresszusának margóján megszervezett Közgyűlésen, a SME Europe első alelnöki tisztségbe való megválasztásakor. Az SME Europe az Európai Néppárt kis- és közepes vállalkozásokat támogató lobbi szervezete.
A Közgyűlés mai ülésén megválasztotta a szervezet új elnökét, Bendt Bendtsen EP képviselő személyében, aki korábban gazdasági miniszter és a dán kormány miniszterelnök-helyettese volt. Ugyanakkor megválasztották az SME Europe új vezetőségi tagjait, elemzés készült az elmúlt időszak tevékenységéről és a jövőbeni terveiről, valamint döntés született új tagok felvételéről.
„Meg kell erősíteni a következő időszakban az SME Europe kétirányú cselekvését: egyrészt gyakoribbá kell tenni a kis- és közepes vállalkozások társulásainak brüsszeli jelenlétét, annak érdekében, hogy hatékonyabban tudják kihasználni az uniós lehetőségeket, másrészt egyre nagyobb szükség van az SME Europe jelenlétére a tagállamokban, különböző konferenciák, szemináriumok és a KKV képviselőivel szervezet közvetlen találkozók révén” – fogalmazott RMDSZ EP képviselője, a megválasztását követő köszönő beszédében.
Az SME Europe, az Európai Néppárt lobbi szervezeteként, céljának tekinti az európai jogalkotási folyamat követését és befolyásolását, ennek egyszerűsítése és a bürokrácia csökkenése érdekében. Ugyanakkor kiemelt célja egy olyan üzleti  környezet megteremtése, amely kedvez az európai kis- és középvállalkozások fejlődésének.
”Országunk és más kelet-európai államok esetében is, segítenünk kell a kis- és középvállalkozásokat abban, hogy jobban  kihasználják a közös európai piac lehetőségeit, hogy majd a jövőben, hatékonyan tudják kiaknázni a globális piaci lehetőségeket is. Ezért kiemelten fontos, hogy Romániában, a KKV-kat képviselő egyesületek jobb önszerveződésre, nagyobb hatékonyságra törekedjenek, és meggyőzzék a kisvállalkozókat a társulás előnyeiről.” – nyilatkozta Winkler.
Az SME Europe közgyűlésén jelen voltak továbbá: Antonio Tajani, volt európai biztos, az Európai Parlament alelnöke, Jaques Santer, az EB volt elnöke, mindketten tiszteletbeli tagjai a lobbi szervezetek.
Az RMDSZ 2008-tól tagja az Európai Néppárt kis és közepes vállalkozókat támogató lobbi szervezetének, Winkler Gyula EP képviselő pedig 2012-től tölti be a szervezet egyik alelnöki tisztségét.
Az RMDSZ küldöttsége részt vesz az Európai Néppárt (EPP) október 21-22. között megszervezett madridi kongresszusán. A szövetségi delegációját Kelemen Hunor szövetségi elnök és Kovács Péter ügyvezető elnök vezeti.

Winkler Gyula EP-képviselő sajtóirodája
Madrid, 2015.október 21.

 

(Fotó: Winkler Gyula Kisjenőben)

Categories: Aktuális, Slider