Kiderült, ki dobta fel Ioţcut

Kiderült, ki dobta fel Ioţcut

Ma kiderült, hogy végül melyik cég sokallta a Nicolae Ioţcu megyei elnök által kért kenőpénzt, és dobta fel őt a korrupcióellenes ügyészségen (DNA). Az már Ioţcu „rajtaütésén” is egyértelmű volt, hogy egy dühös cégigazgató nélkül a DNA, a SRI segítségével sem kaszálhatta volna el a megyei elnököt, hisz ez utóbbiaknak pontosan tudniuk kellett, ki, mikor csúsztatja át a borítékot. A ma a Temesvári Táblabíróságon elhangzott vádiratból viszont végre biztos lett, hogy a bukaresti székhelyű Medicare Tehnics Rt.-nél vágta ki a biztosítékot a 40 ezer euró az 1,6 millió eurós szerződésért. Csak zárójelben: a megyei tanácsnál több, eszközbeszerzési pályázati is futott, nehéz volt kicsemegézni a hunyót.
A vádiratban viszont már név szerint szerepel a cég, sőt az is, hogy Ioţcu egy bizonyos P.A.M. cégvezetőtől kért és kapott pénzt. Az Aradi Nap utánanézett: az illető nem lehet más, mint Pătraşcu Alin Mircea ügyvezető igazgató, akinek a robotkeze a feljelentő Cristian Drăgan volt.
A Medicare Tehnics-nek nem ez az első botránya, korábban, mint a Temesvári Sürgősségi Kórház beszállítója már belekeveredett egy bonyolult, ciprusi off-shore cégekhez is nyúló, kenőpénzes cirkuszba. A cég egyébként az állami kórházakat pecézi ki, s amennyiben nem nyeri meg a közbeszerzési pályázatot, fellebbez, ahogy történt ez tavaly Brăilán, ám ott vesztettek.
A Medicare Tehnics legutóbbi, nyilvánosan elérhető mérlege szerint a 2014-es esztendőt 16,43 millió lejes nettó árbevétel mellett 5,01 millió lejes, adózás utáni nyereséggel zárta. Más kérdés, hogy adósságállománya meghaladja a 6 millió lejt.

(irházi)

(Fotó, archív: Ioţcu adomány-eszközöket vesz át a már leváltott Teodora Olaru igazgatónővel)

Categories: Aktuális, Slider