Mi van Török Zsolttal?

Mi van Török Zsolttal?

Az elmúlt 81 év legnagyobb nepáli földrengése okozta lavinában közel kétezren vesztették életüket, köztük 17 alpinista holttestét találták meg, miután a hózuhatag az Everest alaptáborát is lesöpörte. A tragédiában (eddigi adatok alapján) 16 serpa halt meg. Az aradi Török Zsoltról, aki egy romániai expedíció keretében tartózkodik ott, semmit nem tudunk, legutóbbi Facebook-bejegyzése húsvét tájékáról való. Április 11-én azt írta, meglátta az Everestet, és megkezdték a mászást az alaptábor felé.
A nepáli turisztikai minisztérium adatai szerint a földrengés és lavina idején kb. ezer turista-hegymászó tartózkodott a térségben, köztük 400 külföldi. A mentésben indiai, kínai egységek is részt vesznek. Sajnos a román külügyminisztériumot és médiát kizárólag Alex Găvan alpinista élete foglalkoztatja, eddig eszükbe sem jutott, hogy ott mások is tartózkodnak az országból, s érdeklődjenek sorsuk felől.
Némi megnyugtatást sugall Török Zsolt feleségének tegnap esti (19.00 óra) Facebook-bejegyzése, amelyből kiderül, hogy az aradi alpinista jól van, az éjszakát az alaptáborban töltötte, de úgy tűnik, neki sincsenek biztos információi. Két órával korábban (17.00 óra) a román alpinista egyesület közleménye szerint nincs biztos, igazolt hírük Török Zsoltról és társairól.
(Fotó: Török Zsolt Facebook-oldala)

Categories: Aktuális, Slider