Bombasiker ősbemutató várható a Kamaraszínházban

Bombasiker ősbemutató várható a Kamaraszínházban

Pénteken, február 20-án 19 órától és szombaton, február 21-én 17 órától  a nagyszínházban egy minden szempontból rendhagyó bemutatót láthat az aradi közönség. Az Aradi Kamaraszínház, a békéscsabai Tabán Táncegyüttes és a szabadkai Juhász Zenekar koprodukciójában az Aradon kivégzett tábornokok emlékére állították színpadra a 13 című, élő zenével kísért táncjátékot, amelynek premierje igazi élményt ígér, úgy a tánc, mint a zene és a látvány terén. A tizenhárom vértanú sorsa mozdulatokba, ritmusokba koncentrálódik, gesztusokban csapódik ki. Az aradi tizenhárom témáját ilyen eszközökkel eddig még egyetlen társulat sem dolgozta fel, a három ország (Románia, Szerbia és Magyarország) közreműködésével létrejött koprodukció ebben a tekintetben ősbemutatónak számít.

Az előadást február hetedikén két alkalommal láthatta a békéscsabai közönség, mindkét előadás hatalmas sikert aratott. Az Arad-Békéscsaba-Szabadka produkció már számos meghívást kapott úgy Romániában, mint Magyarországon.

Az előadás koreográfusa Farkas Tamás, Örökös Aranysarkantyús táncos, a Népművészet Ifjú Mestere, rendezője Farkas Tamás és Tapasztó Ernő. Haynau szerepében Móricz Bencét láthatja a közönség, a Nőt Gál Nóra játssza.

Az Aradi Kamaraszínház felhívja a nézők figyelmét, hogy az előadásra a 2014-es évad bérletei érvényesek!

13

Táncjáték

– ősbemutató – 

Koreográfus: Farkas Tamás

Rendezte: Farkas Tamás – Tapasztó Ernő

Pénteken, február 20-án 19 órától (felnőtt nagyszínházi, felnőtt teljes bérletek és meghívók)  a nagyszínházban

és 

Szombaton, február 21-én 17 órától (kedvezményes nagyszínházi, kedvezményes teljes és diákbérletek) a nagyszínházban

Jegyek egy órával előadások előtt a nagyszínházban válthatók, jegyrendelés a 0721-265-827-es telefonszámon.

 

Categories: Életstílus, Slider