Megválasztották a kongresszusi küldötteket

Megválasztották a kongresszusi küldötteket

Ma délután ülésezett az RMDSZ Arad Megyei Szervezetének Megyei Küldöttek Tanácsa (MKT), amelyik, többek között megszavazta az április 17-18. között Kolozsváron szervezendő kongresszus aradi küldötteinek névsorát. Mivel a 18 küldöttből tisztségüknél fogva nyolcan (Bognár Levente, Faragó Péter, Király András, Almási Vince, Erdős Bálint, Papp Attila, Kovács Imre, Haász Tibor) hivatalból utazhat, csak kilenc személyről kellett dönteni. A titkos szavazás eredménye: Hadnagy Dénes, Khell Levente, Sipos György, Lészay Ildikó, Kocsis József, Halai János, Bölöni György, Kocsik Imre, Andó László, valamint póttagként Almási Gábor.
Az MKT mai ülésén jelen volt Kovács Péter az országos RMDSZ főtitkára, aki aktuálpolitikai kérdéseket boncolgatott, főként ami a Szövetség tavalyi kormányzati részvételét illeti, de kitért a most négy évre elítélt Nagy Zsolt, valamint Markó Attila ügyeire is.
Bognár Levente a legutóbbi ülés óta eltelt időszakról beszélt, a hozzászólásokban pedig, vélhetően Kovács Péter jelenléte miatt többen is kritizálták az RMDSZ-t azért, mert a PSD mellé belépett a kormányba, majd kilépett, ami nem tett jót a szervezetnek. A legélesebb kritikát Sipos György megyei tanácsos fogalmazta meg.
Az MKT más, fontos kérdésben is döntött, mint például, a költségvetés és a tisztújító közgyűlések megszervezése, és hogy az aradi szervezet támogatja Kelemen Hunor jelölését az elnöki tisztségre.

 

Categories: Aktuális, Slider