Jövő héten dönt az RMDSZ: marad, vagy kilép

Jövő héten dönt az RMDSZ: marad, vagy kilép

“Jövő héten dönt a Szövetségi Állandó Tanács az RMDSZ kormányzati szerepvállalásáról.  Az ülésen kiértékeljük az államelnök-választás eredményeit, ugyanakkor higgadt és érzelemmentes döntést hozunk a kialakult politikai helyzet függvényében, hiszen a Szövetség számára a kormányzás csak egy eszköz. Ahogy eddig is, a magyar közösség érdekei határozzák meg következő lépésünket” – jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök az RMDSZ együttes frakcióülését követően.

A Szövetségnek meg kell vonnia az elmúlt nyolc hónap kormányzati mérlegét, és elemeznie kell azokat az intézkedéseket, amelyek elégedetlenséget váltottak ki – fogalmazott az RMDSZ elnöke.

„Nem eshetünk abba a tévedésbe, hogy az elnökválasztás eredményét összekötjük a kormányzással. Ez a választás nem erről szólt. Kétségtelen az, hogy mérlegelnünk kell, figyelembe kell vennünk az elégedetlenségeket. De tudatában vagyunk annak is, hogy az elmúlt nyolc hónapban választási kampány választási kampányt követett. Az RMDSZ eredetileg 2016-ig tervezte a kormányzati munkát, de vannak olyan külső tényezők, amelyek befolyásolják ennek jövőjét. A romániai magyarok által megfogalmazott jelzések fontosak számunkra” – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök.

 

(rmdsz.ro)

Fotó: Aradi Nap

Categories: Aktuális, Slider